vacka31


Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.

På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Men så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram.

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.

Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.



lite om hur mitt liv sett ut

Den 17 april 1992 födde jag i danmark.
Och min mamma och pappa gode slut. Vet inte riktig när . men vet att det vara när jag var liten . hur liten jag var vet jag inte . mamma vill inte prata om det .

Mamma träffa sin nya kille .. när jag var liten .. han hade 4 bran sen ina utlängs bakrund !
Men i alla falla kommer jag ihåg

att jag och mamma bode på ett ställe där många familjer bode i samma hus. Hade månge att leka med :) jag veta att vi hade fåglar. Ina vi flytta från detta bode så bygde dom ett nytt hus på gården .tor det blev klart inna vi flytta till en egen lägenheten .

Jag vet iallafalla att jag vara hos pappa vissa helger . han bode i stort hög hus (som var gul) och om jag inte har fel bode han i Köpenhamn. Jag var så glad när vi köpte min kanin , inna jag skulle hem så var jag och pappa vid hans mamma och pappa . med andera ord farmor och morfar. Kommer ihåg att jag hade en hela säk med sandlåds lek skarer . hel säk från BR! Det var livet det .
Nu var jag runt 6 år. Jag var inte glad mamma hade fått en lite bebis, och jag vet att hon och hensa nya kille gifte dig . (kommer ihåg att jag var skit sur för jag ville gifta mej med mamma kille) så jag vet skit sur på brölopet.

En helg år 2000 när jag komm från pappa sa mamma att vi skulle åka bort. Jag för stog inte riktig vad det inebar. när resanv var hamna vi i sverige . fösta tiden bode vi vid nårag som hade bran i samma older som jag . börja lekis på manäs skolan . skulle gått 1an men fick gå lekis för jag inte kunde svenksan . men det bara bara en kort tid, sen vart det sommalov .
 
Och mamma fick jobb inom vården . vi flytta till en egen lägenheten i manäs nåsten kommer inte håg vart, (jag mamam och lille bror och mamma man)

Och då vart mitt liv upp och ner . mammas kille var inte så snäll jag tode han var. Han vart att misshanda både mej och min lille bor . som inte var mer en några år. Men jag tode att det var var så det skulle vara .

Lite från min soc utreden.
-010418 inkom det en anälan från rekton. *** - ** - *** oro för sarah gällande misstanker på om sexuella övergrpp . (marnäs skolen)

-041208 inkom det en anmälen från rekton **** - **** - ********** angånde oro för sarah. Oron bestod av att sarah hade med sig kniv till skolan. Och hota kamratrena . (kyrkskolen) jag blev mobbad där inge gode nått . så ville ta det i mina egna händer.

-050302 in komm det en anmällen från rekton **** - **** - ********** angånde oro för att sarah inte ska få tillräkliglig omsorg hemifrån. Bland annat att sarah ska ha uttryckt för att hon var tungen att hjälpa till hema att hon inte hann med at äta. (kommer ej håg vilken skola jag gick på då)

- 050303 inkom det en anony anmälen om att sarah skulle ha blivit slagen av styvpappa.

-050422 inkomm det en anälan från spec.lärar ***** - ******** - ****** om oro för sarah anleingen var att sarah i smtal sakt att hon ibland blir slgan av sin styvpappa.

Eftar alla dessa anmäla. har soctjänsten inte gort att jag fick flytta bort från det jävla liv jag levde då .

- 070220 inleddes utreingen utifrån mistankan av övergröpp/misshandel av minderåring.anälan kom in från rekton på lorensberga skolan. Miss tankar på att sarah skulle ha blivit slagen av styvpappa.
 
- 070402 vart jag tillfälig jourhems placeral. (Kände mej trygg och hade lung och ro . Kändes som jag alltid hade vart en del av dena underbra familjen . mycket tack samma att jag fick komma och bo vid dom . har även kontack med dom en idag . bruker var där i blan . när jag och micke är till borlänge)

Bara nån vacka eftar jag börja 8an . så flytta jag från jourhems. Vart placeral i fosterhem . där bode jag bra länge . sen flytta jag hem till micke..

Deta var fösta tiden jag måde dålig . tänket skriva mer om mitt live men inte i kväll det får bli mer en annadag . hoppas ni kan läsa har antränkt mej så mycket jag bara kan. Kram sarah


köpt



det köpta jag idag body fick jag gratis=) och sen betla jag 69kr kr för byxorna. 
hade fårt hem en lita rabart och sont .. så passa på!
 
  


bilder vacka 30 ... börjar bli stor nu








vacka 30


Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.

Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.




städa


idag står det säda och tvätta på menyn . ska ta lite nu så myclet ryggen orkar. sen ska jag sova lite trött sen ska jag få hjälp av micke med det jag inte orkar nu ... micke  ska kola om det finns tvätt tid när han kommer hem vid 16.30 tiden . han kommer få sköta tvätten så jag orkar inte bära ner det. 

allt jag har att säga just nu .


svara på kommentar

C om vilken dag !:
Men oj! :o
Hoppas att det gick bra i alla fall?

Har en fråga om det går bra?
Jag tycker att du och Micke verkar förbereda er SUPER för graviditeten och att ni kommer bli jättebra föräldrar som verkligen sätter ert barn först. Men vad tycker du om t ex Micah, som dumpar sin bebis hos sin mamma för att åka på kryssning?

Och hur känns det, nu när det är så kort tid kvar? Är det läskigt? Haha, förstår att det förmodligen är roligt (aldrig varit gravid själv) men borde det inte kännas lite läskigt också, nu när allt närmar sig?

Har ni tänkt på några namn?

Oj, nu blev det många frågor... Men jag hoppas att du kan svara ändå, jag är jättenyfiken! :)

Svara: ja det gick bra. jag har fortfarande ont när jag sitter eller ligger .

jag har inge i mot att man frågar . för jag är mycket öppen. och jag tycker det är kul :D

bräda på att jag skulle vara gravid var vi inte bräda på. Mem vi tog  det bar och bebise är så välkommen :D  jag tor vi kommer klara det skit bar. 

 om det är så Micah, som dumpar sin bebis hos sin mamma för att åka på kryssning.
ja vad ska man säga .nu vet jag inte hur gammal lilla bebisen är . jag tycker att om man ska lämna dom mer än några timmar/ mer än en hel dag, så ska dom va minnst ett år, men om man bara ska lämna dom några timmar så kan det va okej när dom är 4 månader väljer man att att ha kvar bebisen . så måste man ta sitt ansvar som mamma hur jobbit det än är .  sen är det det att min ska ju inte låsa in sig hema bara är att man är mamma .  hade vart en annan sak om att bebisen hade var hos pappa. (tycker jag ) men som jag fatta det så hade pappa vart med på kryssning.
 
ja nu är det bara 77 dagra kvar .jag längter fast jag börja få förlåsnings räddslor.
läskig kan man med säga att det är för att man vet inte hur det kommer bli inge man kan planra som men kan göra med andra saker. och sen kommer våra liv sätta upp och ner när bebisen kommer .

vi hade tänkt att han ska heta Liam om han nu ser ut som liam .. med det la visa sig =)

tor jag inte har glömt nåt nu


vacka 29 idag


Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna. Ta en titt på vår guide till bra kost för att se till att du får alla de vitaminer och mineraler du och bebisen behöver.


vilken dag !




en klump jag halkar ner fär trappen . inna jag skulle gå till bussen -.-
men jag åket i till stan i vilke fall som helst . skulle upp till sjukhuset. för att ficke inteyh till att jag ska slippa vara kök.
sen var . även till barnmosrkan för at kolla så allt var bar med bebisen måde bra . men det bra med  han. skönt säger jag bara . vad ska jag mer skiva .. har inte mycket att skriva nu



inte mycket att säga



hej va ett tag jag var in och skrev här på bloggen .
men har inte så mycket att skriva om, och på måndag böjer skolan igen . under hur det ska gå .
jag är inte tött när jag ska vara trött . sover till en 1 på dagen hela jul lovet. inte så bra kanse , men har svårta att sova med med den stor magen som är i vägen hittar inge bra att sova på . och går ju inte att vedna på sig -.- !
nåt mer som händer .

på måndga ska jag inte till skolan föst utan. upp på sjukhuet . för att försöka ficka ett intyg på att jag inte ska vara i kök mer för min rygg orkar inte mer. 
den åker jag till skola. har en del arbet som ska lemmas in . om jag hade kunna göra under lovet . men vill ha hjälp . för att får det bästa resultat . men min skola är cp dom har ju tagi bort all jag jah böver . för att klara att få ett G -.- !  hoppas på det bästa .  men nu ska jag dra ska väka liv i min kille nu ..


vacka 28+1 bilder








vacka 28 idag






Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar

Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.

Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.

Läs vår amningsguide för de första sex veckorna.


tack =)



tack micke för detta år som ha varit! glad att jag har haft dig vid min sida i både sol och regn.
du är mitt allt . jag hade inte vart den jag är idag om jag inte hade haft dig.
du är det bästa som hänt mej. 

tvackar inte en  sekund på att du kommer bli en bra pappa.
min lilla bebis. kommer ha vädens bästa pappa.

kram från din sarah


RSS 2.0