möte



jag och micke ska på möte i mån . det är månge som ska dit .
min soc
min branmorska från mvc
min sjuksöktiska från syk
och sen ska hon som jag och micke ska får på bvc med vi ska få träffa in på möte.
har jag glömt nån det vet jag inte tor ej det

vad vi ska prata om hur det går i skolan hur det blir när bebisen kommer och allt sånt skit
få se hur det blir ..

ska öven till min bran morks eftar möte . .. så vet inte alls vad kl är när jag och micke är klara


i tisdag gick jag in i vacka 35


Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.

Pröva att stå på alla fyra för att avlasta ryggen och titta i vårt fotogalleri hur man lindrar värk och spänning i slutet av graviditeten.

Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.

Har ni fortfarande ingen namn till bebisen? Sök namn här om ni vill ha nya idéer.


skit natt



jag kan ju säga att den natt inte alls bra :( fy fan spyt och vart dålig i magen .. och ont hade jag med .
men jag kan inte säga till 100% att det är för skolas mat som var igår . ive kan inte laga mat .. dom severa rå panbiff . och jag han äta lite inna jag komm på att det var det . kan var därför jag vart dålig .

90% av ive som har kök i skolan kan inte svenska . varför kommer man på att dom ska vara i kök? här får några vckor sen hörde jag att dom sverda rå fick .  jag ska aldig mer äta på måndagra .


jag har hört att man även kan bli så när det är några få dagra kvar till man ska föda .  men jag har ju 5 vackor kvra .


MVC idag




ja var till mvc idag . bran morskan vill ha urinprov och blodtryck och även en att jag skulle väga mej .
jag vägde 70kg nu. mycket vatten i kroppen . jag har svällt upp som bra F*N kan jag säga .
och blodtryck låg lite häger en vad det god när jag skrv in mej när jag va i bara vacka 3.
sen till urinprovet  så sa branmorkan nåt om 2+äggvite . tor jag . så jag skulle komma med urinprov i morgon med som dom skikar på odling .  och se vad dom säger . 

så mer att säga har jag inte


gratis till gravid

Erbjudande till dig som är gravid. Apoteksgruppen ger dig helt gratis en box med föräldra-barn produkter värda ca 500 kr. 

http://babytobe.se/


tid att ta nya bilder

nu har jag fått tid att åka att ta nya bilder hos Håkan Elfving klikka på länken för att komma till hans blogg .
 jag har i allafall fåt tiden den 5 mars för att fotta magen en sista gång .
 här kommer en av mina favoriter bild


matte


tänk sriva lite om hur det går med skolan .
jag kan ju säga att jag är less på skiten . har för hoppinge vis snat G i näringeläsre och  när jag är klara med det så vet jag inte vad jag göra den månaden ut .


jag och micke hade tänk att micke  skulle vara hema med lill manen på fredag för att jag ska kuna gå i skolan varje feddag .. hade tänkt att göra matten då så jag kan bli klar. men ligger mycket efter för att jävla rekton tog bort det när han fick veta att jag skule ha bran .

alinge till att jag vill böja med matten är för att jag vill ha G från 9an som jag inte inte har . 
 men vilken fall som helt sa min soc att räkton sa att jag inte fick gå skolen på fredagar .
ja varför får jag inte det?  får ens rekton  säga till mej att jag inte får gå skolan ? 


köttfärssås med pasta

 
köttfärssås med pasta blir det till kvälls mat idag =) gott kan jag säga ... micke är för bi min mamma och hemtar permesan ost ... så gott det ska bli .. sen är det full rulle med tv idag .

kl  19.30  är det halv ått hos mej.
sen kl 20.00 är det sverige mästare kock
sen kl 21.00 är det fuskbyggarna

sen eftar det blir det sova  för min del


vacka 34


Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av det och läs om våra självhjälpsåtgärder.


korv stroganoff med ris



korv stroganoff med ris blir det idag till kvälls mat .. gott ska det ...
fick öven ett sms av emma om att hon ville ha repeta på min kyckling med gräd sås
recept.. ska får se om bara hon får den eller om jag lägger ut den på bloggen med senar i kväll .
tur att nån giller min mat jag gör micke älskar kycling med gröd sås kan jag säga er.. men ska gå och laga mat .


den 13

ja idag är det den 13 . så nu har jag och micke vart ett par sen 2år och 2 månder tillbacka
 vi har även vart förlovad i 1år och 10 månder .. :D grattis på oss kan man säga ...:D

nu under väl folk varför vi förlovade oss bara 4 månder eftar vi vart tillsamman.
att jag och micke har känt varnder sen 2004 och vart tillsamma till och från under många år - men vi har aldig får vara tillsamma för min mammas man .. så han har hota micke och massa skit .. vi har vart rädda att var tillsammas men nu så går det inte att ta oss i sär mer hihih


bio och god mat



jag och micek vart ut bundan av mickes mamma och pappa igår  ..
vi var på bio föst på den filmen åsa nisse .. jag och micke tycket den va kul ..  sen eftar det var vi ut på kina resturnaen och åt mat .. mmmmm gott kan jag säga och och mickes syrra vad med .. hela micke lilla familj vad med .. helt under bra kväll och mys .. och vi lat inte ner en enda krona på dagen ... hihi


hihi



jag och micke lekta lite med min cam när vi komm hem hihi kul man kan ha med cam kan jag love... var massa fian bilder på mej och micke hahah ......

  


branmorksa besök





idag har man vart vi branmorskan och micke var med . skönt för i går så kände jag bara att jag vill att han skulle med. så han tog ledig ett lite tag från jobbet ..  

vi fick höra vår lilla bebis hjärta. och vi fick veta att bebis har fickserad dig nu ..
och magen är 30cm nu .. stor man börja bli . och jag gått upp bra i vikt . 66,8 kg ..

allt om detta


vacka 33 idag


Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar.

Vill du föda utan medicinsk smärtlindring? Här kan du läsa om icke-medicinska ("naturliga") metoder.

Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp – i synnerhet dina njurar – och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.



svara på kommetra

Anonym om bebisen säng:
Du måste ha ett spjälskydd också så han inte gör illa sig eller fasnar på spjälorna!

svara: jag vet har ett men har inte satt upp den än. Den ska tvätta föst.. bara lung jag har tänkt det med ..

bilder i från igår ...


bebisen säng

nu är liams säng klar.. nöjd med sängen .. och det bästa med den är att den är höj och sänk bar på ena långsiden ...


katt bebisar som vi hade i sommras.

jag komm fram till att jag villa visaa bilder på kattarna för kenga sen men det är så drykcet att ladda upp dom här på bloggen det tar lång tiden .. så nu har jag hommit på ett bra sätt att visa många bilder .

har har bi massa bilder på kattungarn vi hadew i sommras .. så söta


vår lägenhet


svara på kommentar

anna  om lite om hur mitt liv sett ut:
usch, din stackare! vem var karln, är han en ludvikabo? fick han något staff, eller du skadestånd?


svara: det är min mammas man . ja han bor i ludvika (eller rätter typ bara några hus från där jag och micke bor) hon bor med mamma än . den anmälan jag gode mot han  vart ner lagd .  och soc var lite del aktiga till att den vart ner lagd .    (som jag fatta det) så han har varken fått staff eller gett mej skadestånd.

igår gick jag in i vacka 32


Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Bebisens hud blir slätare och mjukare med den ökade mängden underhudsfett.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet!


RSS 2.0