inte som jag hade tänkt mej

jag och micke hade inte en mys kväll i går . som vi hade bästämt . vi var i nyhammar iställe och lyssna på våra vänner som spela i sitt band . och vår lilla son spara som fan  när det böjarja spela musik och man känna dom om man har handen vid magen. micke tycker det är mys för sen vacka 11 har jag känt när bsbien rör sig men inte han så han var glad .  
sen när vi komm hem var jag skit hungrig åt en lasng och ett glas mjölk sen la jag och sov.
 så vår mys kväll som skulle vara lung i går var inte det


piggelin sugen



så jävla sugen på piggelin så jag holler på att dö . micke får åka in och köpa en till mej. sen ska ändå handlar lite hade jag tänkt .

men det får bli efter vi har ätit tacos för mickes mamma buder på det idag så vi ska dit och äte. sen blir det väl godis och film i kväll. med micke myss med täke och allt med....


falun idag =)

idag var vi till falun. lilla bebisen i magen mår skitbra.
fick ändra fölosing datom från den 27 mars till den 28 mars .
sen fick jag öven veta att jag gick in i vecka 18 igår och inte i måndag.

men allt var bar med lilla kille det tycker vi är bra.


vecka 18


Nu är bebisen ungefär 12 centimeter lång i sitthöjd och väger knappt 200 gram. Bröstkorgen rör sig ut och in vid andning (även om det är fostervatten som bebisen 'andas'). Blodkärl syns fortfarande genom den tunna huden och öronen har flyttats dit de ska sitta, men de är ännu lite utstående.

Du erbjuds en ultraljudsundersökning i andra trimestern (vilken ofta sker ungefär nu) för att bedöma fostrets tillväxt och utveckling och se om förlossningsdatumet stämmer.

Denna undersökning är för de flesta första gången de ser sin bebis. Det kan kännas stort att se den sparka, böja sig, sträcka på sig, rulla runt och till och med suga på tummen. Gå tillsammans om det är möjligt och be om bilder!

Om du väntar en flicka, så kan det vara intressant att veta att hennes slida, livmoder och äggledare nu finns på plats. Om du väntar en pojke, så är de yttre könsorganen tydliga. Men det går inte nödvändigtvis att se bebisens kön - en del verkar vilja behålla det för sig själva genom att inta positioner som gör att det inte syns.

Om du väntar tvillingar, kan du läsa mer om det här.

Nu kan du börja känna dig yr om du ligger på rygg, så försök ligga i sidläge eller åtminstone lutad åt sidan lite. Orsaken till yrseln är att livmodern kan trycka på venen som för blod tillbaks till hjärtat. Använd gärna kuddar som stöd mellan benen, under höften, eller bakom ryggen om du tycker det känns skönt.



6 dagar kvar.

nu är det bar 6 dagar kvar tills jag och micke ska till falun. och få se vår lille bebis som är min magen.
sen ska vi även kanse köpa barnvangen. på väge hem från falun. hoppas även på en svägen till kupålen.
och om jag fråger micke snällt om vi kan åka till säter han vill köra dit så kommer vi nog tid med .
sen vet jag inte ved som händer under den 27.
men just nu vill jag bara att tiden ska gå fort. så den nån gån blir den 27 . och ju juste ska öven åka och skriva i att det är micke som är pappa till bebisen.
 vad ska jag mer säga vill ha 27 idag .


vecka 17


Nu är bebisen ungefär 11 centimeter lång i sitthöjd och väger cirka 140 gram. Skelettet består mest av ännu mjukt och böjligt brosk, men det kommer att hårdna gradvis. En skyddande substans som kallas myelin börjar nu omsluta ryggmärgen. Svettkörtlar utvecklas över hela kroppen.I takt med att bebisen blir större och starkare, så blir navelsträngen - livlinan till moderkakan - också kraftigare.

Din växande livmoder påverkar din balans och det kan kännas lite ostadigt. Var lite försiktig och känn efter om det verkligen är skönt med höga klackar nu. En liten klack kan vara skönt, men lyssna på din kropp. Är det svårt att komma till ro i sängen? Läs våra sömntips för andra trimestern.


Lyxfällan

tycker  Lyxfällan är ett skit bar progrem. tur att jag och min kille är i mot lån och allt sån skit . det ände vi tänker ta lån på i våra liv är ett hus. det är det enda vi skulle tänke oss . vi tycket det är bätre att spara penga och sen gå och köpa det men vill ha kontan . t.ex tv som vi ska köpa till melandagsrean som är i jul.
det är mycket roliger så  tycker vi får då äger vi den på en gång . som man inte gör om man tar lån . först  min när lånet inte fins mer .


sen en till sak fundera på att anmäla mamma  Lyxfällan!
på tanke på att dom hunde köpa en ny tv men dom böver omedel bart måla om huset  inför viten annas blir det mer fuktskada på deras hus. men dom väljer att köpa en tv i stäle för att mål om huset är ehlet jävle sjut .
så ska anmäla hon ska sätta mej ner med micke och skrive in till Lyxfällan! i helgen .


käder .




föker få upp allt på hylan . men myclet käder att lägga upp och vicka fin .
men mycket kvar att gör .

ska öven  lägga undan det jag ska ha med på bb. hihi


vacka 16


Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, kring 10 cm lång i sitthöjd och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada.

Bebisen håller huvudet mer upprätt nu och ögonen sitter närmare varandra. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen. Fostervattnet och fosterhinnorna fungerar också som en vätskefylld 'kudde' som skyddar bebisen inne i livmodern.

Ibland kan det göra ont i sidorna av kroppen när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska.

öven en egen bild från idag


svara på kommentar.

P om fy fan .:
Varför ska du till psyk?
Och vad har hänt med ditt knä? :o

Krya!

svara: jag har en läkare på vukens syk motagingen . så skulle dit och prata . har kontak med dom för jag har ADHD.

 den 2 september 2009.
krokade jag med moppen . jag och en vän skulle tills stan . sen när vi skulle hem från stan . det var mörkt ute . och bilen såg oss inte fast jag hade hel lyse på . så vi hörde in i sidan på bilden . och jag slog i den ena knä . och det har böja göra onte det så ville kolla upp det.

fy fan .

så jävla mycket att gör så jag holler på att gå in i väggen för fan. 
skolen holler inte det dom lovet mej. får inte rätt hjälp . mycket möten just nu . hinner fan inte med länge . skolan blir allt med åt sidan  jävla skit .  fan det är skit mycket .  har allti vart på mycket möten . men är skit mycket nu . långa dagra i skolen . möten hit och dit .

det här är dom möten jag vet om nust nu kan komme flar under veckan . få se

den 5 ska jag ha möte på syk.
den 6 fördrakus om jag inte minns fall.
den 11 ska jag ha möte med soc och skolen .
den 27 ska jag på urtarjud med micke i falun.
måste öven ringe till apoteket och se om mamma betela min räkinge
måste öven ring om tid till sjukt huset för att kolla upp mitt knä .


vacka 15 idag



Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, så väger din bebis bara cirka 70 gram. Den är nu knappt 10 centimeter lång i sitthöjd. Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.

Nu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Eventuellt går det att se vilket kön bebisen har med ultraljud nu, eftersom de yttre könsdelarna utvecklats så pass att en ultraljudstekniker kan se dem med lite tur.

Mitten av graviditeten är en bra tid att börja motionera. Läs om träning när du är gravid så får du både idéer och goda råd.

Om det känts lite abstrakt att vänta barn, så känns det snart verkligare när du kan känna bebisens rörelser för första gången. De flesta blivande mammor känner fosterrörelser mellan 16 och 20 veckor. Du som varit gravid förr kommer förmodligen att känna dem tidigare. Det du kanske tror är gaser i magen kan vara bebisen som gymnastiserar! Tala om för barnmorskan när du känt bebisen röra på sig för första gången.


för slag på namn




jag skulle vilja ha lite hjälp här.
skulle vilja att ni skriver ett pojk och ett flick namn . som ni tycker är fina .
vill ha lite tips.


vill ha



sen sån vill jag har synd att jag inte har mycket penga denna månad till det .
och jag och micke komme inte göra slut för vi har kömpat länge för att kunna vara tillsammasn. inge vi ger upp i föst taget.


svara på kommentar

Anonym om käder=):
Du är ju patetisk :)

Det finns massa tonårsmödrar som imponerar på mig, tjejer med intellekt och mognad som faktiskt både klarar av ett barn och samtidigt att läsa in sina studier.
Du är inte en av dem.

Du tycker det är bra att leva på Soc + din pojkvän. Du har ingen egen inkomst. Du kan inte stava och du verkar inte särskilt smart.

Däremot så lägger du ut bilder på dig själv med utpressad "graviditetsmage" och påstår sedan när några påpekar att du ser fet ut, inte gravid, att du bara väger 49 kilo (vilket för övrigt är väldigt svårt att tro).

Till de som skriver att du beter dig dumdristigt svarar du bara "Du är avundsjuk för att jag ska ha bran!". Jadå, ska man ha barn kanske man ska lära sig stava till det också?

Nu ska ni alltså flytta till större och dyrare lägenhet. Grattis!
Men vad ska du göra om det tar slut med din kille?
Om han förlorar jobbet?
Om er bebis blir sjuk?

Ett barn är ingen docka så det verkar ärligt talat mest sjukt att du sparat på dig flera lådor med kläder. Kanske, om du nu verkligen vill ha barn tidigt, borde du ägna lite extra energi åt att läsa in kurser så att din skolgång inte skiter sig totalt utan att du faktiskt kan ge ditt barn ett drägligt liv UTAN att behöva gå på socialbidrag?

Nej just det, jag glömde, du är ju WT...


Svara: jag tycker det inte ska säga så mycket.  Och det med socialbidrag är inge vi är behov av för att jag och Micke Mer en dom som gå socialbidrag.  Du vet inte ens vad jag har för inkomst. Jag har studiebidrag som ligger 1050kr sen får jag inackorderingstillägg. På 1430kr

Dom ända pengar jag får från Soc. är till mitt upp till 20 buss kort . För min mamma inte kan ge mig pengar till det. Och då fick Soc. Gå in och hjälpt till.

jag har dysleksy och ADHD . Det gör att allt blir mycket svårare för mej i skolan när jag inte får den rätta hjälpen.

 

Lite info om dysleksy

långsam läshastighet på grund av att den tekniska avläsningen av ord (ordavkodningen) tar så mycket energi att läsförståelsen kan bli lidande

omkastning av bokstävers och siffrors ordningsföljd (tärning-träning, 645-456) samt riktningar b-d, b-p och osäkerhet på höger-vänster

 bokstäverna ”hoppar” eller flyter ihop

svårigheter med korttidsminnet – svårt att minnas början på ett ord eller en mening när man  är i slutet av meningen

 svårigheter med multiplikationstabellen

 felaktigt uttal av ord

 tillägg eller bortfall av bokstäver, ändelser och småord (och, att, i)

 osäkerhet på stavning av ord

 svårt att strukturera sitt skrivande

 skriv- och läsproblem i släkten  

 info om ADHD

 

jag och Micke har planer på att flytta . Men har inte hittat någon bra lägenhet än.  Jag vill ju iallafalla få plats med ett skötbord.

Det som gäller med skolan för mej nu är att jag bara ska läsa restaurang kurser.Jag har alkohol hantering och närings lära . Och sen har jag kök var resten av tiden jag är i skolan . Så jag gör det jag kan inte göra bättre en var jag gör nu .  jag har inte min medicin just nu allt är mycket svårt. En när jag har medicin. Jag blir som en ny börjare . så när bebisen är har ska jag börja med medicin igen . för det är det jag vill .  det är många som går ner föst sen går det upp .  en till ska du är så jävla feg för du våga inte skiva ditt namn eller blogg eller nåt . 
det jag har att säga   




RSS 2.0