så skönt att vara hema ..



mamma och pappas fins lilla kille .. vi älskar dig liam
så skönt att vara hema .. vart hema sen i måndags =) supper skönt .. och liam har vart mycket lungnar när vi komm hem .. och han sover skit bra ,.. bland så föker veka han för han ska äta .. så vacknar han inte ... han ska ju äta var 4 timme ..

jag har fort farand ont i min mage sen snitte i natt har jag haft svårt att ta upp mej ur sängen .. haft så ont .. inte kul kan jag säga .. ..


nu ska jag ta och ringe runt lite ... hörs nån dag






ligger biledn uppe =)



liam nilsson Född: den 24 mars 2011
Tid: 00:11
Vikt: 3522 gram
Längd: 51 cm
Kön: Pojke
Mamma: sarah koch
Pappa: mikael nilsson
Bostadsort: blötberget
Hälsning: liam hälsar till alla sinna släktingar och kompisar


vi kämpar på alla 3



vi kämpar på alla 3 .. natten i natt har det inte vart mycket sova .. liam har gråt mycket och vi båda har vart vackan jag har fort faran ont eftar att dom snitta mej .. går som jag vore ful.
och nu får jag piller  som man ska äta . får även peslin i dropp för att jag vissar ifetons riska .. på min blot prover .. jag har inge feber med i alla falla ..
kanse skriver mer sen


Mars 24, 2011


de datumet kommer nu fram över att bli ett viktigt datum.
det är nämligen det vår son föddes på :)
vi hade tankt och halft räknat med att det skulle bli en vanlig förlåssning men det blev det inte . det slutade med kejsar snitt han kom ut den 24 mars kl 00:11
och vägde 3522g och va 51 cm lång
vårt lilla mirakel :) han hade det jobbigt med han hade det svårt och andas
men nu är allt bra :)
kram sarah och micke


22 mars

ja nu sitter vi här på bb. men inte med dom förutsätningarn a vi hade hoppas på. sarah har nämligen havarskaps förgiftning. vi kom hit i går efter midag och dom tog lite prover och blodtryck för att konstatera att hon hade havarskaps förgiftning. så nu har hon i uppdrag sen i går kväll vid 7 att hon ska pinka i typ som små hinkar till i kväll kl7 för att se hur illa den är. sen efter det ska dom bestämma vad som händer sen. just nu sitter vi mest och väntar och har tråkigt. men nu har vi fått igång internetet på datorn iallafall efter mycket om och men :P och vi fick se på han i går med :) han va så söt :) hoppas han kommer ut snart så vi slipper vänta mer :) och han va väldigt stor med. 3700g sa dom vid ultraljudet att han vägde ungifär. sarah sa vilken tjokis! xD och under själva ultra ljudet sa dom aldrig hur mycket han vägde (vi fickreda på det sen när vi fråga) sarah sa under ultraljudet att hon inte fick säga hur mycket han vägde om han vägde över 5kg och hon sa inget om vikten under eller efter ultraljudet så sarah vart jätte rädd att han skulle väga över 5kg efter att hon hade gått xD heehee
kram micke  

känner mej sjukt trött


inatt och natten igår har jag sovit skit dålig .. jag föker sova på dagen nu men det går inte heller ... -.-
jag tycker det är varmt i sovrumet.. då har jag enåd en stor flekt på 3an , och inge elment på ... och dören snästan stängt .. .. jag tveker inte på att det är för varmt för min del . för vacknar mitt i natten av att att det är helt blöt på min sidan av sengen .. och hela ryggen är löt .... inte kul allas...  
detta  är sjukt jobbigt ...

ja och idag är det fredag ..
och jag och micke ska bara var hema som det ser ut nu .. fas på söndag ska vi på fick. men dom andra dagarn lungt ... städa lite blir det .. vi holler på att rensa ur allt vi inte böver som ska upp på viden . . .
sen blir det till kvälls mat ost och skink sås med passta.. inlingen ville jag ja potatis gratäng .. men ungen funker inte som den ska -.- vi vänte sen i början på mars månad tor jag på att vi ska få en ny ... men blir föst i slute av dena månden som jag fatta det ...  jätte svårt med mat ... när man är begrenad

har inte så mycket att skriva nu


svara på frågesunden

  nathalie om frågestund:
hur känner du dig inför förlossning och det ansvar det innebär att vara mamma???

fick själv barn när jag var 18

svara: jag känner mej jätte närvös inför förlossning.  men det ska nog ocg bra har en bra kille som störtar mej i alla lägen ... .. och jag längtar tills att få ta ansvar. och jag vet lite hur det är har allit fåt ta hand om mina små syckon . när jag vara minder . ...
nu älngat vi bara till våra nya roller
   
:) om frågestund:
vad är det ni är på för möten? Och varför?

svara: jag säger möten . till mvc besäk . och sen har jag mycket konta med soc . för jag har vissa svårihetr med eftersom jag har AD/HD . och får att skolan krongelar blir mycket möten med!


sund att jag vara fick 2 frogor . men kanse kommer mer nån anna gång ..
fick fler till frågor

Nyfiken
om svara på frågesunden:
du kan få en till fråga av mig! Har du funderat något över namn till bebisen och vilka i så fall? :)

svara: jag och micke kolla ju upp att det var en liten kille som bode i min mage =) sen den dagan har vi sakt att han ska heta Liam . men det är inte 100%  för han kanse ser ut om en simon när han kommer ut tilxeksämmel. så vi få se men vi tor det blir en liam.


:):) om frågestund:
Vad tycker dina vänner/ familj om att du ska bli mamma. Och har du några som du kan umgås med som har barn?
Och är du rädd inför förlossningen?

svara: vännera tycker det är kul=). min familj har väll vart lite som en bärtjodal bana ibland har det vart kul men ibland ahr det inte vart bra tycker dom. mickes familj har väll mest tagit det med ro och tycker det ska bli kul med små barn i familjen igen, men samtidigt på tallat allvaret i det hela att det är mycket ansvar och att det är vi som ska ta hand om han för att det är våran sån och ingen annans.

ja det har jag jennifer ocvh jonis som har en son som är 3 månader nu och emma som fick sin dotter den 12 nu i mars :)

ja väldigt rädd, men det kommer säkert gå bra :) jag har ju med mig min underbara kille :)...

Kvinnans hämnd

En man sitter hemma och kollar sport på TV när hans fru frågar:
- Kan du fixa lampan i hallen?
Han tittar snett på henne och säger:
- Ser jag ut som en elektriker?
- Men kan du fixa kylskåpsdörren då?
- Laga kylen? Ser jag ut som en kylmontör?
- Jaha, men du kan väl åtminstone fixa trappsteget vid ytterdörren.
- Jag är f-n ingen snickare och fixar inga trappsteg!! Ser det ut som det står Järnia i pannan på mig? Jag har fått nog jag går till puben..
Han går till puben och dricker några timmar och börjar få skuldkänslor och bestämmer sig för att gå hem och laga de trasiga sakerna. När han kommer hem märker han att trappsteget är lagat och lampan i hallen fungerar och att kylskåpsdörren är hel.
- Älskling? Hur har det här gått till?
- Tja, efter du hade gått satte jag mig på trappan och grät lite. Just då passerade en ung man och frågade vad som var fel. Och jag sa som det var. Han erbjöd sig att fixa alla sakerna om jag antingen hade sex med honom eller bakade en kaka.
- Mm.. Smarrigt! Finns det nån kaka kvar?
- Men hallåååå..... Ser jag ut som en konditor eller?


frågestund



jag svara på alla frågor .. som ni kan komma med . och jag kommer lägga ut all frogor på bloggen .. så alla kan sen era frågor..  jag kommer svara på alla frogor  i mån vid 10 tiden . om jag har fått några vill säga

kram sarah


lite bilder






igår gick jag in i vacka 38


Är det möjligt att veta om man väntar en pojke eller en flicka, om man inte sett det på ultraljud? En ledtråd är vikten - pojkar tenderar att vara något större än flickor. I vecka 39 väger bebisar mellan 3 kg och 3,2kg, men fortsätter bygga upp det lager underhudsfett som hjälper till att hålla dem varma utanför livmodern.

Bebisens inre organ finns alla på plats, men lungorna tar längst tid att utvecklas färdigt. Även efter födelsen kan det ta några timmar innan andningsrytmen etableras. När bebisen precis är född kommer man att undersöka den och bedöma resultatet enligt Apgar-skalan.

Undrar du vilken ögonfärg ditt barn kommer att ha? De flesta kaukasiska barn föds med mörkblå ögon och den ögonfärg de så småningom kommer att få, vare sig det är bruna, gröna, gråa eller blå ögon, inte visar sig förrän efter flera veckor eller t o m månader. Ditt barns ögonfärg vid förlossningen kommer att förändras i kontakt med ljus. De flesta barn av afrikanskt eller asiatiskt ursprung har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln, men den exakta nyansen visar sig inte förrän efter sex månader till ett år.

Läs hur du hanterar förlossningens början, utifall att den skulle sätta igång redan nu. Titta igenom våra kapitel om nyfödda barn, så får du all information du behöver om den skatt du bär på.


full rulle ....



har haft mycket att göra . i några dagra . mycket möten och skit ..
har redna fått 2 måten i april redan:O
en den 7 april och en den 18 april . tar dom jävla möten slut nån gång ?
 och ska öven på ett på måndga som är super vigtig för mej .. hoppas vi kan komma fram till om det finns en medicin som jag kan ha nu när bebisen kommer ... vill ju amma  annas hade jag kuna ta min  medicin som jag tog inna jag vart garvid . 

är det nå mer som händer .. ja ska nog göra mat snat .. åt mej och micke .. jag är kocken i detta hema ... micke kan inte lag mat så det blir jag som göra maten för att man ska kuna äta den .. hihi ..  


går gick man in i vacka 37


Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är nästan 49 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.

Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.

A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).

Ungefär vid den här tiden börjar många kvinnor bli oroliga för att de inte kommer att känna igen när förlossningen börjar. Läs mer om förlossningen här.


vårrullar med ris


vårrullar med ris och sör sur sås och kränsaker med smör .. blir det till kvälls mat dag...

mån ska vi ha nåt med potatis . ska prova göra köttförs lippa se hur det gåt .


kan inte sova !


inna micke gick till jobbet så brukar han altid pussa och krama mej och stoppa om mej . .
och det gör han varje morgon . (så söt han är) men jag var skit trött så jag låg och halv såv när han stoppa om mej . hihi trött som ett svin va jag ..  men vilket fallsomm helst somm jag om när micke gick . vaknar 45 min senara är jag helt svetig och är rädd .. jag hade en mardröm. och den va fan det vast jag vat med om . våga inte gå upp föst men sprang upp och på toa sen la jag mej i sängen . sen vile jag inte sova mer men va så jävla trött så somma om . eftar 30min kanse . . .

så nu ska micke komma och äta luns hema i dag ,. han ska komma och göra mej sälskap ,. och sen ville han hära vad jag hade dröm för nåt .. 

tur att jag har dig micke


kronärtskocka



fy fan va gott det är med kronärtskocka =) jag bruka koka dom sen så äter jag dom  med smör fy fan va gott det är =) ska kokoa 2 stycken i kväll =)


bilder

skulle ha vart vid håkan den 5 mars men tiden vart ändra så var dit den 4 mars.
det var jobbig och svårt att röra sig mån vart en hel del bar bilder en då =) så ska väl lägga ut nån nu så kommer det mer sen =)


även micke fick vara med på några bilder =)


??



ja vissa är roliga . om man inte vill ha kommetar från vissa eller att vissa ska läsa varför har men då blogg ? det är ju inge i de att ha en blogg med lösen på (tycker jag) ja menar hallå det är inte svårt att hitta bloggar  nu för tiden . säga sina åskit får men tyligen inte , men om man har blogg så alla kan lässa så är väl okej att kommetar ? tycker jag .. (anans kan men ju at bort så inge allas kan skriva kommmetar)

 men men .. vissa är som dom är .. 
 
och detta är inte rikta till en viss person uten till flera . bloggar


försäkringskassan



från den 4 april till kommer jag vara mamma ledig . 4dagra i vackan. men det tog tid för mej att skriva i dom för att dom vill att jag skulle skriva in arbetsgivern . men jag har ju inge . mn nu så har jag fatta hur jag ska göra . :P hihi 
 



mag bilder som är tagen idag

jag och micke tog lite bilder på magen för bara några menuter sen . så tänket slänga upp några nu 

 
även en bild på alla bristingar jag har 





 


vacka 36 idag


Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.

Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår kostguide om du vill ha inspiration.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)

Du kanske har märkt att brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.


medicin



ja nu har jag vart utan min medicin sen jag var i vacka 3 .
det var vart jobbit men det gåt bra en då . men sen fick jag veta att jag får inte äta den om jag ska amma . så det låter som dom ska leta efter en ny medicin till . hoppas det finns .

vad ska jag mer säga ?


RSS 2.0