käder=)

min och mickes bebis har mycket käder 2 stora flytt låder med käder.
det är skit mycket . från stol 50 till 70. tor jag det var .
nu fundera jag på vad för barn varng vi ska köpa . och öven bil branstolen.
branstolen vill jag helst ha ny för säker heten. 
men allt det ska vi nog kolla om man hitta till mälans rean som är till jul. och micke har lagt unden en hel del pengar till det . för vi ska köpa en ny tv då. 


 
sen har öven jag och micke vart i fyll fång att hitten en 3an . men det är dyrt med dom här i blötberget. fan en 3an kostar 5200 cika med då ringa el och allt  den 3an är på 72 kvart. den 2anpå 70kvarat vi bor i nu belet 3000 nåtinge inte så stor kol micke sköter det med batle . men vi beteler el själva.
på tanke på att micke har 5 min till jobbet så vill vi bo kvar i åmrådet. annas blir det massa bensin penga . och vi räkan på en höning 2000kr i månder.  så vi holler ögone öppna för nått pasande för oss .

kram sarah


fått tid till falun på ultraljud

 i måndga fick jag tid till falun . den 27 oktober på  ultraljud.
det ska bli kul. undra om man böver säga till att man vill ha bilder eller får men köpa elle får man några? nogon som vet?


och i går va jag och micke på föräldrakurs .
och eftar det var vi till borlänge . micke var så snäll och köpa en tjöja till mej.
sen åt vi mat sen var vi ner och köpte 2 spel och en ny x-boks till  micke efter som han är traig . fick ha en ny . sen åkte vi hem och kolla på halv 8. sen sov vi =)


vacka 14 nu då





Nu är bebisen ungefär 8 centimeter lång och väger cirka 40 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.

Alla erbjuds ultraljudsundersökning mellan vecka 13 och 20. Mellan vecka 11 och 13+6 kan man i vissa delar av landet göra en specialundersökning som kallas nackuppklarning (eller NUPP) om man är 35 eller äldre, eller har kromosomskador i släkten. NUPP kan kombineras (KUB eller CUB) med s k serumscreening (biokemisk screening eller Köpenhamnsprov). Från vecka 14 kan man fortfarande göra serumscreening, men inte NUPP.

NUPP, KUB och serumscreening är tester som ger en uppskattning av hur stor risken är för Downs syndrom eller annan kromosomskada. En beräknad hög risk kan tjäna som underlag för att överväga fostervattensprov. Du som är över 35 kan läsa vår artikel om hur ålder påverkar graviditeten.




i måndag gick jag in i vecka 13




Nu är fostret sju till åtta centimeter långt och väger ungefär 23 gram – som en halv banan. De fingeravtryck som ditt barn kommer att bära resten av sitt liv är redan på plats. Om du trycker försiktigt på magen så att bebisen kan känna det, kommer den förmodligen att göra samma rörelser som en bebis som söker efter bröstet.

Om din bebis är en flicka, så har hon ungefär två miljoner ägg i sina äggstockar nu. När hon är född, kommer de att ha halverats till cirka en miljon. Antalet ägg kommer sedan att fortsätta minska och när hon är 17, kommer hon att ha ungefär 200 000 ägg.

För din del har det kanske börjat lätta nu. De flesta kvinnor upplever att graviditetssymptom som att behöva kissa ofta, utmattning och illamående minskar under andra trimestern. Din mage är så pass stor att man ser att du är gravid, men har ännu inte blivit så stor att den är i vägen. Brösten har redan börjat producera råmjölk (eller kolostrum), även om det är flera månader kvar till födelsen ännu.


vart på Mvc

i måsse  var jag på Mvc kl 08.30 denna gån vara micke med. 
prata lite om föräldra kussen som jag och micke ska gå på. sen prata vi även om vad som kommer hända om jag för ett bran som är nån blod grupp som är posetiv. då måst jag få en spruta. för att inte bilda antikroppa om jag ska har mer bran sen. sen kommer det att ha lite mer koll på mej för att jag inte ska bilda antrikroppa mitt bran som är i magen nu. 
en till ska som inte var bra jag hade gått ner 1kg sen jag vara där fösta gången . då var jag rätt tidig gången .


 


i väl ska jag ladda krafter






ja i kväll ska jag ladda kraffter in för i mån ska man jobba 09.00-15.00 jag ska vara i köket .
men inge pengar . eller ju för det går till klass kassan
men inge i min egen ficka . synd  men det ingår i skolan att jobba.
så nu är det att ta en lung kväll.




skolan

jag hade skol möte idag. det gick bra fick öven veta att jag kommer att ha ett annat sema. det kommer jag att få på tordag. kommer att bara har HR kuser . och ta bort matten, eng och svenska vill ju sä gäna gå på svenska. men rekton tycket att jag skulle ha det . han tycker att jag ska fukesr på att göra klart kuser.
 få se mitt hur det blir att se ut nu fram över .

en till ska som är bra att soc kommer att betal mitt buss kort så länge jag går skolan  skönt . så jag kan spara pengar till lilla bebisen i min magen . 

sen idag tog jag öven och sa ja till att jobb på lördag.kl 09.00 till 15.00 om jag inte minns fel . tor det var så inge lång dag . så kanse jag kan vara hema då det är kvälls jobb nån anna gång skönt tycker jag .
har inte så mycket mer att skriva . så kram från mej


svara på kommentar.

Anonym om vacka 11:
Sådär tjock är man inte i vecka 12, du kanske ska dra ner lite på maten? Är inte bra för barnet att man är överviktig vet du.



svar: jag är inte tjock . jag äter typ inget.  det syns olika på alla . och jag har kanse mycket foster vatten. tänk på det . . sen jag blev gravid har jag haft samma  vikt hela tiden 49 kg .
varför ska alla kommet massa skit hela jävla tiden . och en ska till den som tycker att att jag bode dra ner på maten . är sjuk....... för jag är glad att jag fåt litt fett ..
är fan sur som fan nu att alla ska holla på hjämt .

vecka 12



Bebises sitthöjd är nästan 5,5 cm och den väger knappt 14 g. Veckans mest spännande nyhet är att reflexerna blir mer utvecklade. Om du klämmer på magen kommer bebisen att röra på sig, fast du känner det nog inte ännu. Nervceller har delats snabbt och neurologiska kopplingar (synapser) formas i hjärnan. Bebisen kan knyta händerna, rulla in tårna och knipa ihop ögonen.

Ansiktet börjar se alltmer mänskligt ut. Ögonen sitter närmare varandra, efter att ha suttit på vardera sidan av huvudet. Öronen sitter ungefär där de ska. Kroppens organ utför allt mer komplexa funktioner. Levern producerar galla och njurarna utsöndrar urin till urinblåsan.

Barnmorskan kan känna livmoderns ovandel (fundus) nu. I början av andra trimestern kommer du antagligen att börja behöva använda mer löst sittande kläder.

Det är inte för tidigt att börja träna bäckenbotten med knipövningar. Starka muskler där förebygger mot inkontinens och hjälper till under förlossningen.


vacka 11


Nu är bebisens sitthöjd ungefär 4 cm. Alla kroppsdelar finns med, från tandanlag till tånaglar och fingrar och tår har nu separerats helt. Bebisen rör sig massor och sparkar och sträcker på sig. Det ser nästan ut som vattenbalett och ju mer fostret utvecklas, desto mer rör det sig.

Merparten av den kritiska utvecklingen kommer att klinga av under de kommande veckorna. Bebisens huvuduppgift de kommande sex månadernas är att bli större och starkare, så att den kan klara sig utanför livmodern.

Slutet av första trimestern närmar sig nu. Du kanske har fått en mörkare pigmenterad linje som kallas linea nigra mellan naveln och blygdbenet. Det är inte ovanligt att det bli svårare att sova nu. Läs varför din nattsömn kan bli störd.


nu är jag i vecka 11 men på måndag går jag in i vecka 12  bild tagen idag



har öven föt ett möker sträk nu vid magen .

kram sarah


länge sen

ja det var ett tag sen jag la upp nått här men jag har vart funäsdalen i hela 6 dagar. har haft helt okej . var myclet grin de 2 sista dagran för det var en som väket en när man låg och sov för natten.  kanse lägger upp bilder som jag tog på min resa men det bor på om jag hittar kamra sladen.
 och på måndga är jag ledig . skönt  vart borta för länge vill bara var med micke just nu . anleingen att jag inte böver gå till skolan på måndag var för att vi ska stycka att lam vara men dom hade inte fått tag i ett lam till alla . så då fick vi vara ledig .

vad ska jag mer skriva . kram sarah


vacka 10

i går var jag in till MVC för att jag har haft ont i megen längen . och vara orolig. men det var inggt fel skönt .
sen inge jag även ett rygg nåtinge . som i allafalla holla upp ryggen för jag har så ont idag .
sen fick jag vet att jag ska ha nå peller för att soppa illa månder på kvällarn . när vi åker bort med skolen .
så ska köpa det när jag är på stan sen  hade jag tänkt .





Grattis! Nu kallas embryot foster, vilket betyder "avkomma". Fostret är nu ungefär 3 centimeter långt från hjässa till rumpa och väger mindre än 4 gram, men det har fullt upp med att sparka och svälja.

De inre organen – lever, njurar, tarmar, hjärna och lungor – är nu fullt formade och har börjat fungera, men huvudet är fortfarande lika stort som halva kroppslängden. Pannan är kupad och sitter högt på huvudet, men den kommer att inta sin normala position senare, så att profilen ser mer ut som en "riktig" människas.

Nya detaljer formas varje dag, som fingernaglar och dunigt hår. Om du kunde titta in till bebisen denna vecka, skulle du också kunna se ryggraden avteckna sig tydligt. Ryggnerver sträcker sig ut från ryggmärgen.

Din livmoder är nu lika stor som en grapefrukt. Med hjälp av ett Doppler-stetoskop, kan du höra fostrets hjärtslag och du kan kanske känna livmodern ovanför blygdbenets mittpunkt.


kram sarah


RSS 2.0